Regler för framgång inom sälj

Det finns några enkla regler att leva efter om man vill bli en framgångsrik försäljare. Säljyrket är ett av världens svåraste yrken, om man inte hittat nycklarna till framgångarna. Att inse att försäljning handlar om service är huvudnyckeln och sedan finns det nycklar som låser upp flera skattkistor på vägen. Saken är den att de som lyckas inom försäljning kan tjäna mycket bra. Några av världens rikaste människor har arbetat som säljare. Här kommer nycklarna till skattkistorna på vägen mot framgången inom sälj.

1. Gilla produkten.

Det är naturligtvis enklare att övertyga andra om förträffligheten med produkten man säljer om man själv brinner för den och känner till alla fördelarna. Detta är logiskt. Säljaren är varje företags viktigaste person så varför stannar du vid ett företag som du inte tycker om? Gå vidare. Sök jobb där du får sälja produkter du brinner för och älskar. Då kommer framgångarna per automatik.

2. Fatta dig kort.

Jag har stött på säljmanus som varit som långa noveller på fyra A4-sidor. Det är när jag skurit ner manuset till en mening som jag blivit företagets bästa säljare. Jag menar att kan du inte formulera ditt erbjudande i en kort kärnfull förklaring, kanske bara en mening, då ska du byta produkt. Ingen orkar lyssna på en fyra sidor lång novell. Kom till saken omgående. På det vinner du kundens respekt, eftersom du visat kunden respekt.

3. Be om order.

Du söker inte upp kunden för att informera utan för att sälja. När du har kunden på kroken måste du därför fråga, hur många vill du ha? Ska du köpa den större eller den mindre? Ska du handla på kontokort eller mot faktura? Någon form av signal om att nu ska ordern tecknas. Får du bara ur dig den lilla uppmaningen, ge mig din beställning nu! så kan du reda ut eventuella frågetecken som kunden har sedan. Be om ordern, annars kommer du inte att sälja och då är du informatör, inte säljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *