Tekniska hjälpmedel för den smarte säljaren

En företagare som är riktigt klok förser sina säljare med de tekniska hjälpmedel som gör att säljaren får fart under galoscherna. Att sälja är ett svårt yrke, tro det eller ej. Det finns supertalanger som får säljyrket att se ut som att det är lätt som en plätt men dessa säljare tillhör undantagen och det är därför de kallas “Stjärnsäljare”. Men även en stjärnsäljare behöver tekniska hjälpmedel för att jobba som mest ultimat.

Att sitta och traggla med Excel-filer är det allra bästa sättet att ta död på en annars bra affärsidé. Vill man att säljaren ska tappa sugen så ska man absolut förse denne med en telefonlista med kunder fint och genialiskt uppradade i Excel-filer. Om inte säljaren säger upp sig med omedelbar verkan så kommer han eller hon garanterat att vara billig i drift om vederbörande jobbar på provision. Men dina intäkter kommer också att vara låga. Det finns inget mer själadödande och ineffektivt än att förse en säljare med den här typen av kundunderlag. Det är mindre trist att ge säljaren en tagelskjorta och be vederbörande att hämta ett knippe ris i skogen att slå sig med.

Gör dig själv en tjänst. Förse dina säljare med ett effektivt dialer-program. En dialer ringer upp de kunder som finns inlagda i systemet. Om inte kunderna svarar ringer systemet vidare. Detta förenklar säljyrket avsevärt. Glöm inte att säljyrket är ett av de svåraste man kan ägna sig åt, att då förenkla yrket med hjälp av teknik, som förenklar för säljaren, är en god investering.

Dialers finns i olika varianter och i regel har man möjlighet att testa dem under en period för en låg kostnad eller kostnadsfritt. I de fall du anlitat rutinerade säljare så kan de säkert rekommendera några bra tekniska hjälpmedel, så fråga dem. Och glöm inte att säljaren är ditt företags absoluta viktigaste resurs. Var klok och vårda denna resurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *