Influencermarknadsföring

Precis som affiliate-marknadsföring beror på samarbetet mellan individer med stora följare (affiliates), så beror influencer marketing på samarbetet mellan individer med stora följare (influencers), såsom kändisar, branschexperter eller innehållsskapare, i utbyte mot exponering. Många gånger kommer dessa influencers att marknadsföra ditt företag till sina respektive målgrupper på många sociala medieplattformar.

Både B2B och B2C-företag kan dra nytta av att använda influencer marketing för att utöka sina kundbaser. På grund av den betydande roll de spelar för att porträttera ditt företag, är det avgörande att endast arbeta med pålitliga influencers. Förtroendet bland din målgrupp kan skadas om fel influencer sprider ordet.

Automatiska reklamsystem

Digitala marknadsföringsinitiativ kan göras mer effektiva och mer relevanta med hjälp av verktyg utformade för marknadsföringsautomatisering. Din tid och energi kan spenderas bättre på din digitala marknadsföringsstrategi snarare än att ta itu med tråkiga administrativa uppgifter.

Automatisering inom marknadsföring kan verka som en krusidull som ditt företag inte behöver, men det kan öka kundinteraktionen med stor marginal.

Siffrorna tyder på:

90 % av konsumenterna i USA tyckte att anpassning var antingen “extremt” eller “något” önskvärt.
81 procent av konsumenterna säger att de önskar att varumärkena de interagerar med visste mer om dem.
Även om 77 % av företagen inser behovet av anpassning i realtid, har 60 % svårt att implementera det.
Genom användning av marketing automation kan företag möta kundernas växande efterfrågan på individualiserad service. Som ett resultat kan företag:

Insamling och analys av konsumentdata
Planera exakta reklamstrategier
Distribuera och publicera ditt digitala marknadsföringsinnehåll vid optimala tidpunkter och till riktad demografi.
Engagemang (eller bristen därav) med ett budskap används av många marknadsföringsautomationslösningar för att avgöra när och hur man ska kontakta en prospekt igen. Med denna typ av realtidsanpassning kan du effektivt utveckla ett unikt marknadsföringssätt för varje kund med mycket lite extra ansträngning.

Med Mailchimps marknadsföringsautomationsfunktioner kan du enkelt kommunicera med din målgrupp baserat på deras handlingar, datum och andra faktorer.

PR-e-post

Utgångspunkten för e-postmarknadsföring är okomplicerad: kontakta potentiella kunder med en säljpresentation och vänta på svar. Själva att göra det är mycket svårare. Du måste först försäkra dig om att din e-postkommunikation är välkommen. I praktiken kräver detta en opt-in-lista som:

ger en personlig touch till kroppen och rubrikerna
Informerar prenumeranten exakt vilka typer av e-postmeddelanden de kan förvänta sig att få.
E-postsignaturer med en uppenbar länk för att avsluta prenumerationen
innehåller både kommersiell och marknadsförings-e-post

Kom in nu

Säljprocess

För att framgångsrikt sälja en produkt eller tjänst är en försäljningsprocess den regelbundna serien av åtgärder, så kallade faser, som måste inträffa.